Back to Vacancies

Senior schadebehandelaar

Functieomschrijving

Wanneer onze klanten met schade te maken hebben, kloppen ze bij jou aan. Op basis van jouw ervaring, met jouw excellente communicatieve skills en positieve inslag bied jij hun de beste service voor de afhandeling van schadeclaims. En daarbij houd je de belangen van Samskip scherp in de gaten. Vanuit Rotterdam werk je op internationaal niveau en ben je de verbinder tussen klanten, onderaannemers en verzekeringsmaatschappijen.

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
Klanten en collega’s voorzie jij van optimale service als het gaat om schadeclaimafhandeling en dat doe je met onze belangen in je achterhoofd. Denk aan claims die betrekking hebben op schade aan vracht, materieel, vaartuigen of gebouwen. Jouw missie? Een snelle en professionele beoordeling en afhandeling. Daarbij voer je een zorgvuldige administratie. Je levert heldere rapporten en statistieken aan onze business units en je stelt maatregelen op om verlies te voorkomen. Meer in detail zorg jij als onze senior schadebehandelaar voor:

 • een succesvolle invordering van claims bij onderaannemers.
 • een nauwkeurige follow-up van claims. Daarbij overleg je met de manager legal of de verzekeringsmaatschappij.
 • het informeren en adviseren van collega’s. Je doet aanbevelingen voor verliespreventie en levert claimrapporten.
 • de begeleiding van collega-claimbehandelaars en commerciële collega’s bij complexe claims en onderzoeks- en geschillenkwesties.
 • de uitvoering van projecten en andere taken die jou worden toegewezen. Zo zet je je in voor de claimafhandeling van ons recent overgenomen Noorse bedrijf.

Een internationale functie vanuit de haven in Rotterdam.
Vanuit het hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dat te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: ‘We hebben het mooiste uitzicht van de stad.’ Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk veel van die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

Jouw team in Rotterdam

Work hard, play hard. Die Rotterdamse mentaliteit is zeker op ons van toepassing. En dat we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Je maakt deel uit van een overzichtelijk en jong team met 2 collega-schadebehandelaars en jullie manager. Jullie hebben stuk voor stuk de drive om de beste service te bieden, zowel in- als extern. Samen gaan jullie voor optimaal resultaat en ondersteunen elkaar waar nodig.

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 38.75 uur per week: 

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • een pensioenregeling.
 • de mogelijkheid om parttime te werken, bijvoorbeeld 4 dagen per week.
 • een dertiende maand.
 • 28 vrije dagen op jaarbasis.
 • reiskostenvergoeding.
 • eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • bedrijfsfitness.

Geen woorden maar daden.

Het afhandelen van schadeclaims gaat bij jou van een leien dakje met jouw sterke communicatieve skills en positieve uitstraling. Zowel zelfstandig als in teamverband voel jij je als een vis in het water. Ook ben je organisatorisch en analytisch ijzersterk en altijd gespitst op het vinden van oplossingen. Met jouw veelzijdigheid en flexibiliteit is het voor jou geen probleem te werken in een omgeving waarin prioriteiten voortdurend veranderen. Het lukt jou prioriteiten te managen en deadlines te halen. En dat doe je met een flinke dosis klantvriendelijkheid en positiviteit. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

 • minimaal een hbo-diploma, bijvoorbeeld op juridisch of logistiek gebied.
 • minstens 3 jaar werkervaring in schadeclaimafhandeling die je op hebt gedaan: bijvoorbeeld als claims handler, claimbehandelaar of schadebehandelaar en graag in de scheepvaart of bij een ander transportbedrijf, een claimsbureau, een verzekeringsmaatschappij of een verzekeringsmakelaar
 • het vermogen te analyseren en rapporteren middels Excel-spreadsheets en claimbeheersystemen.
 • vloeiende beheersing van het Engels. Beheers je ook het Noors? Dan zijn we daar heel blij mee.
 • de bereidheid jaarlijks 2 à 3 keer binnen Europa te reizen naar onze locaties.

We hebben je nodig.

We kunnen niet wachten tot je begint en warmen je bureaustoel vast voor je op. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze fulltime baan via de onderstaande knop. 

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 13 93 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Apply Now