Back to Vacancies

Receptioniste

Functieomschrijving

Jij bent hem of haar… de receptioniste die onze (internationale) bezoekers én medewerkers een warm welkom geeft. En niet alleen dat: vanaf de receptie in ons indrukwekkende hoofdkantoor in de Rotterdamse Waalhaven werk je altijd samen met een collega-receptioniste. Samen zijn jullie het eerste aanspreekpunt voor alle bezoekers, aan de receptie en aan de telefoon.

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
In jouw nieuwe baan als receptioniste ontmoet je mensen met verschillende achtergronden en culturen. Je hebt contact met (internationale) klanten, leveranciers en medewerkers. Van ons kantoor in Rotterdam of van andere internationale kantoren. Al onze bezoekers ontvang je op een open, positieve en vriendelijke manier. Zo voelen zij zich meteen welkom en op hun gemak. Enthousiast en zorgvuldig help je iedereen verder op weg. Dankzij jou en jouw collega is de receptie altijd bemand en met elkaar zijn jullie verantwoordelijk voor:

 • het direct beantwoorden en afhandelen van vragen van bezoekers en bellers.
 • de wachtrij zo kort mogelijk houden bij het beantwoorden van de telefoon.
 • een positief gevoel achterlaten over Samskip bij alle bezoekers die ons kantoor verlaten.
 • een correcte administratie. Je voert een aantal administratieve basistaken uit, zoals ontvangen post uitdelen, documenten archiveren, formulieren invullen om documenten per koerier te verzenden.

Een internationale functie vanuit de haven in Rotterdam.
Vanuit het hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dat te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: ‘We hebben het mooiste uitzicht van de stad.’ Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk veel van die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

Jouw team in Rotterdam

Work hard, play hard. Die Rotterdamse mentaliteit is zeker op ons van toepassing. En dat we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Je bent deel van een team dat in totaal uit 3 medewerkers bestaat. Van 9:00 uur tot en met 16:00 uur werk je in tweetallen samen. Altijd vanuit ons hoofdkantoor in de Waalhaven in Rotterdam. Reizen is in jouw functie dus niet nodig.

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 21 uur per week: 

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • reiskostenvergoeding.
 • pensioenregeling.
 • 28 vrije dagen op jaarbasis.
 • een dertiende maand.
 • bedrijfsfitness.
 • eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Geen woorden maar daden.

Positief, vriendelijk en professioneel. Dat is wat jij uitstraalt en in de praktijk brengt als onze nieuwe receptioniste. Ook ben je in jouw werkzaamheden altijd servicegericht. Je houdt ervan (nieuwe) mensen te ontmoeten en hen optimaal tegemoet te komen. Omdat je echt ons visitekaartje bent, ga je representatief en volgens onze dresscode gekleed. Zo houd jij de Samskip-standaarden hoog. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

 • een mbo-diploma.
 • goede communicatie-skills met onze bezoekers en medewerkers, ongeacht hun achtergrond of positie. Hierbij rekenen we op jouw vloeiende beheersing van het Nederlands en het Engels, mondeling en schriftelijk. Jouw schrijfvaardigheid komt goed van pas voor korte berichten en e-mails.

We hebben je nodig.

We kunnen niet wachten tot je begint en warmen je bureaustoel vast voor je op. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze parttime baan via de onderstaande knop.

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 13 93 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Apply Now