Back to Vacancies

Medewerker Export (Expediteur Export) (Forwarder Export)

Functieomschrijving

Jouw volgende carrièrestap? Die zet je bij Samskip op de afdeling Export. Jij neemt de verantwoordelijkheid voor ons transportproces op je en onderhoudt daarbij onze contacten. Jij hebt de sociale en communicatieve skills in huis waarmee je duurzame klantrelaties opbouwt. Zo ben jij als onze nieuwe medewerker export de verbindende factor tussen Samskip en onze klanten.  

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
Hoogwaardige professionele service bieden aan onze klanten. Dat is het doel dat jij scherp voor ogen hebt als onze medewerker export. Op onze afdeling Export neem je het gehele transportproces onder je hoede. Denk daarbij aan het laden, verschepen en lossen van goederen. Ook zorg je ervoor dat de administratie altijd pico bello in orde is. Je hebt veel klantcontact en overlegt regelmatig met rederijen, overzeese kantoren en transportbedrijven. Jij zorgt daarbij voor een vruchtbare en langdurige klantrelatie. Verder ben jij verantwoordelijk voor:

 • de afhandeling van LCL- en FCL-zendingen (dry & reefer). Dat doe je in samenwerking met in- en externe afdelingen en volgens de overeengekomen klantafspraken.
 • documenten en informatie aan andere afdelingen op tijd doorgeven.\
 • transportproblemen voorkomen en het aandragen van aanvaardbare oplossingen.
 • het contact met potentiële en bestaande klanten en buitenlandse transportpartners, zoals rederijen en transporteurs. Je gaat nieuwe contacten aan en je onderhoudt bestaande contacten.
 • een optimale financiële afwikkeling. Denk hierbij aan het aanmaken, controleren en factureren van dossiers.

Een internationale functie vanuit de haven in Rotterdam.

Vanuit het hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dat te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: ‘We hebben het mooiste uitzicht van de stad.’ Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk veel van die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

Jouw team in Rotterdam

Work hard, play hard. Die Rotterdamse mentaliteit is zeker op ons van toepassing. En dat we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Bij Samskip ben je deel van een ambitieuze en professionele werkomgeving die volop in beweging is. Binnen de afdeling Export maak je samen met je collega’s het verschil in de scheepvaart. Daar blink je uit in wat je doet en groei je mee met ons bedrijf.

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 38.75 uur per week:

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • een pensioenregeling.
 • vakantiegeld en 28 vakantiedagen op jaarbasis.
 • een dertiende maand.
 • reiskostenvergoeding.
 • meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen: ‘We don’t just move containers, we move careers forward too.’
 • bedrijfsfitness.

Geen woorden maar daden.

Jij hebt de motivatie en de sociale en communicatieve skills om stevige klantrelaties op te bouwen. Met jouw creativiteit en gedrevenheid, en door initiatief te tonen, kom jij tot oplossingen voor transportvraagstukken. Die gedrevenheid is aanstekelijk, je weet jezelf en anderen voortdurend te motiveren. Met complexe materie en onverwachte tegenslagen/uitkomsten kun je goed omgaan. En daarbij toon je jouw commerciële inzicht. Je kunt als de beste prioriteiten stellen en je verliest daarbij de details niet uit het oog. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

 • een mbo- of hbo-diploma op het gebied van logistiek, bijvoorbeeld manager Havenlogistiek.
 •  minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie in de transportsector, zoals exportmedewerker of logistiek medewerker.
 • kennis van MS Office en Outlook.
 • vloeiende beheersing van het Nederlands en het Engels, mondeling en schriftelijk.

We hebben je nodig.

We kunnen niet wachten tot je begint en warmen je bureaustoel vast voor je op. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze fulltime baan via de onderstaande knop.

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 13 93 of stuur een e-mail naar: [email protected]

 

Apply Now