Back to Vacancies

Manager Inland Transport Operations

Functieomschrijving

Onze internationale transporten zo effectief mogelijk laten verlopen, langs verschillende locaties en culturen op het continent. Dat is jouw focus als Manager Inland Transport Operations bij Samskip. Daarbij houd je de critical path nauwlettend in de gaten. Met leiderschap en de nodige creativiteit geef je leiding aan jouw teams en integreer je processen en systemen. Je bent 2 dagen per week op ons kantoor in Genemuiden en je bezoekt jaarlijks minstens 2 keer ons kantoor in Riga.

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
Jij pakt je verantwoordelijkheid bij het zo doelmatig mogelijk inrichten van onze transporten op het continent, wekelijks zo’n 5.000 orders. Om dat te bereiken zorg je dat onze systemen en processen op verschillende locaties geïntegreerd worden. Een efficiënte, kostenbesparende en tijdige uitvoering van onze transportopdrachten is bij jou in goede handen. Ook ben je verantwoordelijk voor de prestaties, productiviteit, betrokkenheid en het welzijn van de werknemers. Je zorgt dat structurele operationele problemen worden opgelost. En met onze IT-experts en leveranciers houd je je bezig met het ontwikkelen en vormgeven van onze transport-gerelateerde IT-tools. Als Manager Inland Transport Operations:

 • werk je aan efficiency en change management.
 • beoordeel je de productiviteit en structuur van de teams.
 • zorg je dat operaties binnen de KPI-parameters worden uitgevoerd. Relevante KPI-rapportagetools ontwikkel en onderhoud je.
 • voer je personeelsbeoordelingen uit. Je zorgt dat teamleden zich meer betrokken en gewaardeerd voelen.
 • organiseer je review meetings met de business en de werknemers. Dat doe je samen met de transport supervisors.
 • ontwikkel je de communicatie tussen de afdelingen en werk je samen met het senior managementteam.
 • leid je operationele vergaderingen.
 • manage je integratieprojecten en IT-prioriteiten op het gebied van transportoperaties.
 • werk je nauw samen met onze contractmanager om de naleving en prestaties van de leveranciers te controleren en verbeteren.

Een internationale functie vanuit de haven in Rotterdam.

Vanuit het hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dat te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: ‘We hebben het mooiste uitzicht van de stad.’ Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk veel van die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

Jouw team in Rotterdam

Work hard, play hard. Die Rotterdamse mentaliteit is zeker op ons van toepassing. En dat we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Jouw afdeling telt 30 medewerkers, waaronder planners, administratieve medewerkers en supervisors. Jouw collega’s hebben een nuchtere instelling en weten van aanpakken; met die combinatie kunnen zij de druk om werkzaamheden zo snel mogelijk te voltooien feilloos aan. De moeilijkheidsfactor is het stellen van prioriteiten in deze dynamische omgeving, met verschillende benaderingen voor het uitvoeren van de operatie op de locaties. De supervisors ondersteunen iedereen waar nodig. En je hebt de vrijheid om je team en afdeling vorm te geven om algemene doelen te behalen.

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 38.75 uur per week:

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • pensioenregeling.
 • een bedrijfsauto.
 • een dertiende maand.
 • 28 vrije dagen op jaarbasis.
 • bedrijfsfitness.
 • eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Geen woorden maar daden.

Eerst ga en vooral durf jij als Manager Inland Transport Operations het voortouw te nemen om concrete resultaten neer te zetten. Ook heb je scherpe analytische vaardigheden. Je hebt niet alleen inzicht in de feitelijke werkzaamheden, ook snap je de dynamiek van de verschillende culturen en processen. Samen met jouw leidinggevende kwaliteiten breng je een flinke dosis creativiteit mee: je bent een echte kennisdeler met visie. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

zeker 8 jaar ervaring bij een organisatie waar operationele processen centraal staan in een rol zoals die van procesmanager, manager transport operations of transportmanager waar je meters hebt gemaakt als het gaat om verandermanagement en het managen van integratieprocessen

 • IT-skills.
 • kennis van project aansturing en process mapping.
 • bij voorkeur kennis van wegtransport (en eventueel rail en barge).
 • beheersing van het Nederlands en het Engels.

We hebben je nodig.

We kunnen niet wachten tot je begint en warmen je bureaustoel vast voor je op. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze fulltime baan via de onderstaande knop. 

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 13 93 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Apply Now