Back to Vacancies

Helpdeskmedewerker IT

Vacatureomschrijving

Voor een soepel verloop van onze transportprocessen moeten we kunnen vertrouwen op een optimaal functionerende IT-infrastructuur. Als helpdeskmedewerker IT ben jij het technisch aanspreekpunt voor je collega’s en een onmisbare schakel binnen onze internationale organisatie.

Als een van de grootste transportbedrijven in Europa regelen we elke week duizenden transporten voor onze internationale klanten. Een hele klus die we zonder een vlekkeloos werkende IT-infrastructuur niet zouden kunnen klaren! Onze helpdesk IT zorgt ervoor dat alle IT-problemen zo snel mogelijk worden verholpen, zodat de gebruikers op onze Europese kantoren 24/7 toegang hebben tot hun systeem en hun werk kunnen doen. En heeft een van de vele collega’s een IT-gerelateerde vraag of klacht, dan wordt dit zo snel mogelijk opgelost. Altijd op een vriendelijke en professionele manier. Voor de helpdesk zijn we nu op zoek naar versterking. Ben jij die servicegerichte helpdeskmedewerker met actuele kennis van IT-oplossingen? Hou je ervan om jezelf met de nieuwste technologie uit te dagen om tot het beste eindresultaat te komen? Pak dan je kans en ga aan de slag op onze helpdesk IT.

Initiatiefrijke probleemoplosser

Als Helpdeskmedewerker IT help je samen met je team je internationale collega’s met het oplossen van hun IT-problemen. Je managet daarbij duidelijk de verwachtingen en zorgt voor een nauwkeurige administratie. Signaleer je een (potentieel) groot probleem dat om snelle actie vraagt, dan breng je meteen het IT-management daarvan op de hoogte. Mocht je ideeën hebben over mogelijke verbeteringen en toepassingen van nieuwe technologieën, dan krijg je van ons alle ruimte om daarmee aan de slag te gaan. Bij Samskip houden we van initiatiefrijke medewerkers die zich willen inzetten voor een steeds betere dienstverlening en het succes van onze organisatie. Concrete taken zijn verder:

 • op afstand (vanuit Rotterdam) verbeteren en onderhouden van apparatuur en datacenters op onze internationale kantoren;
 • samen met het team opsporen en oplossen van IT-problemen;
 • up-to-date houden van de support logs.

Samen met je 5 directe collega’s maak je onderdeel uit van een groter team van zo’n 25 IT-professionals, waarvan een deel op ons kantoor in Reykjavik en Cluj-Napoca werkt. Je legt verantwoording af aan de Technisch IT-manager in Rotterdam.

Volop ontwikkelingsmogelijkheden binnen een werkomgeving vol dynamiek

Als je bij ons aan de slag gaat, kom je te werken op ons moderne hoofdkantoor in de drukke Rotterdamse haven. Je proeft meteen de dynamiek die zo kenmerkend is voor de internationale transportwereld. Je werkt hier in een hecht team dat ernaar streeft onze collega’s zo goed mogelijk van dienst zijn op IT-terrein. Wil je je verder ontwikkelen binnen je functie of ons bedrijf? Dat kan! Er zijn volop trainings- en cursusmogelijkheden, onder andere via ons uitgebreide e-learning platform. Daarnaast bieden we je:

 • een marktconform salaris, inclusief een dertiende maand;
 • 28 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband;
 • een uitstekende pensioenregeling;
 • reiskostenvergoeding;
 • bedrijfsfitness.

Toegankelijke collega met up-to-date IT-kennis

In deze rol draait het niet alleen om technologie, maar zeker ook om mensen. Het is belangrijk dat je toegankelijk en geduldig bent zodat collega’s gemakkelijk contact met je opnemen als zij tegen een IT-probleem aanlopen. Je zult als helpdeskmedewerker vaak met verschillende taken tegelijkertijd aan het werk zijn, die ook allemaal prioriteit lijken te hebben. Belangrijk dus dat je sterk bent in het organiseren van je werkzaamheden. Daarnaast wil je elke dag blijven leren, want alleen dan komen we tot de beste resultaten. Verder beschik je over:

 • minimaal 3 jaar werkervaring op een IT-helpdesk, bijvoorbeeld als supportmedewerker of technisch helpdeskmedewerker;
 • ervaring met Windows 10, Office 365, Citrix, Active Directory en VMware;
 • ervaring met support, onderhoud en foutendiagnose op afstand;
 • een zeer goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • bereidheid om 1 week per maand in de avond en in het weekend te werken. 

Reageer, liefst snel!

Wat ons betreft begin je zo snel mogelijk. Solliciteer daarom snel via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons dan via +31 (88) 400 1393, of stuur een e-mail naar [email protected]

Apply Now