Back to Vacancies

Director Vessel Operations

Functieomschrijving

Ga er maar aan staan: de verantwoordelijkheid dragen voor een betrouwbaar en kosteneffectief vessel-netwerk. Jij slaagt erin door leiding te geven aan 25 gedreven collega’s van team Vessel Operations, onderdeel van Samskip, het transportbedrijf dat het grootste multimodale netwerk van Europa bezit. Je weet jouw mensen te betrekken bij het werk om zo samen uitstekende prestaties neer te zetten.

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
In deze sleutelrol zet je alles op alles om ons vessel-netwerk in goede banen te leiden. Dat betekent in eerste instantie het aansturen van het 25-koppige team, dit team is verantwoordelijk voor dagelijkse vessel-operaties. Dat houdt ook in dat je zorgt dat de planningen, afkomstig van het Trade Management, door jouw team worden nageleefd. Als het aankomt op de planning én ook de kostenberekeningen van onze vessels ben je eveneens een gerespecteerd adviseur voor de business. Jij zorgt voor een behouden vaart, want als onze director Vessel Operations:

 • speel je in op afwijkingen in de planning door omstandigheden die buiten onze macht liggen. Denk aan stormen, stakingen, technische problemen met schepen en terminals.
 • zet je jouw expertise in voor het Trade Management als het gaat om specificaties, planningen en kosten van vessels bij nieuwe of gewijzigde routes.
 • kom je met voorstellen voor een betere planning en lagere kosten bij bestaande of voorgestelde routes.
 • ondersteun je het Trade Management bij onderhandelingen met VSA-partners. Ook manage je de operaties van Samskips aandeel in VSA’s.

Een internationale functie vanuit de haven in Rotterdam.

Vanuit het hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dat te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: ‘We hebben het mooiste uitzicht van de stad.’ Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk veel van die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

In deze fulltime functie reis je gemiddeld 1 dag in de week langs het vessel-netwerk.

Jouw team in Rotterdam

Work hard, play hard. Die Rotterdamse mentaliteit is zeker op ons van toepassing. En dat we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Jouw team Vessel Operations bestaat momenteel uit zo’n 25 operationeel gestelde medewerkers die in shifts werken. De sfeer is soms hectisch en stressvol. We werken volgens een strakke planning en met een zekere vrijheid om gestelde doelen te bereiken.

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 38.75 uur per week:

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • pensioenregeling.
 • reiskostenvergoeding.
 • een dertiende maand.
 • 28 vrije dagen op jaarbasis.
 • een bedrijfsauto.
 • bedrijfsfitness.
 • eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Geen woorden maar daden.

Door de leiding op je te nemen en jouw mensen bij het werk te betrekken, slaag jij erin om met je team uitstekende prestaties neer te zetten. Dat je goed kan samenwerken en sterke communicatieve en sociale vaardigheden in huis hebt (in het Engels én Nederlands), is daarom essentieel. Je voelt je als een vis in het water in een internationale omgeving en je kunt daarin goed met veranderingen omgaan. Op analytisch vlak ben jij trouwens ook ijzersterk. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

 • een bachelor-diploma, het liefst van een opleiding in de maritieme sector.
 • zeker 10 jaar werkervaring als teamleider, teammanager of director in de scheepsvaart waarbinnen je (ook) ervaring opgedaan hebt met: het aansturen van vessels en vessel-netwerken, planningen en stowage, het vaststellen van kostenbudgetten, people management.

We hebben je nodig.

We kunnen niet wachten tot je begint en warmen je bureaustoel vast voor je op. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze fulltime baan via de onderstaande knop. 

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 13 93 03 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Apply Now