Back to Vacancies

Business Application Support Specialist

Functieomschrijving

Communicatie en probleemoplossing is waar het om draait als business application support specialist. Dankzij jou draait onze IT-tak volop en worden de verschillende operationele en commerciële tools optimaal benut. Zo ben jij een onmisbare schakel tussen de zakelijke kant en de IT-afdeling van Samskip.

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
Hoe kun je gebruikersfeedback vertalen naar instructies voor IT-ontwikkelaars? Hoe vertaal je de behoeften van eindgebruikers naar duidelijke oplossingen? En welke trainingsmaterialen moet je leveren aan eindgebruikers? Het zijn vragen waar jij je als business application support specialist binnen Samskip mee bezig houdt. Je staat dagelijks in contact met operationele, commerciële en financiële gebruikers van Samskip-systemen. Wij zien IT en innovatie als een belangrijke motor voor onze groei en daarom speel jij een belangrijke rol in de ontwikkeling van onze organisatie. In deze internationaal georiënteerde baan doe je dat door het:

 • effectief en tijdig ondersteunen bij verschillende toepassingen.
 • beheren van kleine en middelgrote veranderings- en verbeteringsprojecten.
 • verzorgen van trainingen.
 • coördineren van de implementatie van veranderingen.
 • monitoren van de prestaties van IT-systemen.

Een internationale functie vanuit de haven in Rotterdam.

Vanuit het hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dat te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: ‘We hebben het mooiste uitzicht van de stad.’ Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk veel van die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

Jouw team in Rotterdam

Work hard, play hard. Die Rotterdamse mentaliteit is zeker op ons van toepassing. En dat we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Jij sluit aan bij het team van bedrijfsproces- en IT-experts en zorgt er samen met je collega’s voor dat de digitale oplossingen van Samskip voortdurend verbeteren.

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 38.75 uur per week:

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • reiskostenvergoeding.
 • 28 vrije dagen op jaarbasis.
 • een dertiende maand.
 • eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • bedrijfsfitness.

Geen woorden maar daden.

Jij blinkt uit in je communicatieve vaardigheden en het feit dat je snel kunt schakelen. Een drukke dag schrikt jou als business application support specialist niet af. Ben je net bezig  met een uitdagend project en komt er een IT-probleem tussendoor? Jij weet met je besluitvaardigheid prioriteiten te stellen en lost het probleem snel op. Dat je daarbij resultaatgericht te werk gaat, vind je niet meer dan logisch. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

 • een hbo-diploma.
 • sterke analytische vaardigheden.
 • je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

We hebben je nodig.

Of je nu fan bent van Feyenoord, Sparta of Excelsior, of misschien wel helemaal niets met voetbal hebt; bij Samskip ben je altijd welkom om gebruikers te helpen. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze fulltime baan via de onderstaande knop. 

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 13 93 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Apply Now