Back to Vacancies

Administratief Medewerker Douanezaken

Vacatureomschrijving

Ben jij administratief sterk en snap jij hoe douanedocumenten in elkaar zitten? Pak de kans om je verder te ontwikkelen binnen ons internationale logistieke bedrijf.

Bij Samskip vervoeren we elke dag veel verschillende goederen voor onze internationale klanten over zee, land, via het spoor en door de lucht. Een nauwkeurige afhandeling van de douanedossiers is hierbij essentieel. Heb jij basiskennis van douanedocumenten en vind jij het leuk om in je werk veel contact te hebben met klanten en collega’s? Zie jij het wel zitten om je verder te ontwikkelen binnen een van de grootste logistieke bedrijven in Europa? Misschien is deze veelzijdige baan bij Samskip Logistics Benelux dan wel wat voor jou!

Veel contact met klanten en collega’s

Als Administratief Medewerker Douanezaken verzorg je de douaneadministratie voor onze multimodal klanten die daar behoefte aan hebben. Je zorgt ervoor dat zij de juiste overzichten ontvangen en dat het facturatieproces soepel verloopt. Je bent het eerste contact voor onze klanten bij vragen op dit vlak en houdt in de gaten dat de facturen op tijd betaald worden. Samskip Logistics is een snel groeiend bedrijf waar veel gebeurt op het gebied van innovatie en digitalisering van processen. In jouw rol werk je hieraan actief mee, net als aan de verdere ontwikkeling van ons douaneproduct. Je werkdagen zijn druk, leuk en veelzijdig. Geen enkele dag is hetzelfde, ook omdat we voor zoveel verschillende soorten klanten werken.

Samengevat zijn je taken:

 • maken van overzichten en facturen voor klanten;
 • beantwoorden van vragen van klanten hierover;
 • meewerken aan het uitbouwen van ons douaneproduct en de verdere digitalisering van processen.

Ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling

We weten dat we alleen succesvol kunnen zijn met medewerkers die zich gewaardeerd voelen, met plezier bij ons werken en kunnen groeien binnen hun vakgebied. We bieden je dan ook volop mogelijkheden om je professioneel en persoonlijk verder te ontwikkelen, onder andere via ons uitgebreide e-learning platform. Je werkplek bevindt zich op ons moderne internationale hoofdkantoor. Je zult versteld staan van het fantastische uitzicht dat je hier hebt op de bedrijvige Rotterdamse haven.

Daarnaast bieden we je:

 • een marktconform salaris, inclusief een dertiende maand;
 • 28 vrije dagen op jaarbasis bij een fulltime dienstverband;
 • de mogelijkheid om in overleg met je manager deels vanuit huis te werken (zodra je het proces volledig beheerst);
 • reiskostenvergoeding en een uitstekende pensioenregeling;
 • bedrijfsfitness.

Zelfstandige collega die van aanpakken weet

Tijdens je werkzaamheden werk je samen met onze douane-afdeling en met je collega’s van Multimodal en Logistics in Rotterdam. Het is dan ook belangrijk dat je communicatieve vaardigheden in orde zijn. Je bent in staat zelfstandig aan de slag te gaan en houdt van aanpakken. Natuurlijk ben je accuraat in je werk. En loopt er eens iets niet helemaal op rolletjes, dan zorg jij met je creatieve inslag altijd weer voor een oplossing.

Specifieke functie-eisen zijn verder:

 • een afgeronde mbo-opleiding;
 • (basis)kennis van douanedocumenten;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

Reageer, liefst snel!

Wat ons betreft begin je zo snel mogelijk. Solliciteer daarom snel via de sollicitatieknop op deze pagina. Heb je nog vragen? Bel ons dan via (088) 400 1393, of stuur een e-mail naar [email protected]

Apply Now