Back to Vacancies

Administrateur transport

Functieomschrijving

Facturen moeten kloppen. Voor de klanten van Samskip is het wel zo fijn dat alles in orde is. Dat geldt niet alleen voor de uitgaande facturen; op de inkomende nota’s verwacht je ook geen rariteiten. Kom je ze wel tegen, dan signaleer je het en ga je op onderzoek uit waar in het purchase-to-pay-proces iets mis gaat. Dat maakt van jou zó veel meer dan een administrateur op het gebied van transport.

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
Bij Samskip ligt het purchase-to-pay-proces onder een vergrootglas. Aan alle kanten wordt er bijgeschaafd om dit proces te optimaliseren. Als administrateur transport sta je aan het einde van dit proces en ben je de laatste die problemen kan onderscheppen. Dat maakt van jou een poortwachter die de verantwoordelijkheid neemt om helder te krijgen hoe problemen ontstaan. Jij trekt dit naar je toe en zoekt naar oplossingen. Daarmee is onze financiële administratie op orde, want jij:

 • controleert facturen van en naar klanten, waaronder self-billing-facturen.
 • zoekt afstemming met andere afdelingen binnen Samskip en externe organisaties om processen te verbeteren.
 • vraagt CMR-documenten aan bij leveranciers.
 • bereidt rapportages voor om inzicht in processen te krijgen.

Een internationale functie vanuit de haven in Rotterdam.
Vanuit het hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dat te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: ‘We hebben het mooiste uitzicht van de stad.’ Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk veel van die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

Jouw team in Rotterdam

Work hard, play hard. Die Rotterdamse mentaliteit is zeker op ons van toepassing. En dat we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. De afdeling Transport Administratie van Samskip bestaat uit 4 collega’s die open en enthousiast zijn en elkaar altijd helpen. Dat komt de werksfeer uiteraard ten goede en zorgt voor veel enthousiasme onderling. Je wordt vanaf de eerste dag wegwijs gemaakt door je manager en je directe collega’s: zij kunnen je alles vertellen over Samskip en ondersteunen je waar nodig. 

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 38.75 uur per week:

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • een pensioenregeling.
 • vakantiegeld en 28 vakantiedagen op jaarbasis.
 • een dertiende maand.
 • reiskostenvergoeding.
 • meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen: ‘We don’t just move containers, we move careers forward too.’
 • bedrijfsfitness.

Geen woorden maar daden.

Jij hebt als administrateur een baan waarin jouw succes afhangt van de mate waarin je volhardend bent. Jezelf vastbijten in een probleem is wat je het liefste doet. Wat ook op jou van toepassing is, is dat je niet wacht tot het werk naar je toe komt. Nee, jij neemt zelf actie voor het verbeteren van processen. Kortcyclisch of voor de lange termijn. De kennis die je hebt opgedaan deel je met anderen, zodat iedereen op de hoogte is van de veranderingen. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

 • een hbo-diploma richting Bedrijfskunde.
 • 1 à 2 jaar werkervaring als administrateur, administrator of een andere rol binnen een financiële administratie.
 • mocht je daarbij ook ervaring hebben in de internationale scheepvaart en/of supply chain of logistiek, dan heb je beslist een streepje voor.

We hebben je nodig.

We kunnen niet wachten tot je begint en warmen je bureaustoel vast voor je op. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze fulltime baan via de onderstaande knop. 

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 13 93 of stuur een e-mail naar: [email protected]

Apply Now