Back to Vacancies

Helpdeskmedewerker IT

Functieomschrijving

Ben jij niet bang om wereldwijd onze gebruikers te helpen met hun IT-vraagstukken? En ook niet bang om jezelf uit te dagen om met de nieuwste technologie het beste eindresultaat te halen? Als helpdeskmedewerker IT bij Samskip zorg je dat alle gebruikers altijd toegang hebben tot hun systeem. En dus niet alleen in Nederland. Dankzij jou blijft onze IT-omgeving gezond en halen onze gebruikers overal ter wereld het beste uit onze technologie.

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
We dompelen je direct onder in een wereldwijde IT-uitdaging. Als helpdeskmedewerker IT bij Samskip help je mensen over de hele wereld en zoek je in hun computers naar oplossingen voor hun probleem. Je zorgt dat de mensen die je helpt, weten wat ze mogen verwachten en houdt een duidelijke administratie bij. Verder stel je het IT-management op de hoogte van (mogelijke) grote problemen die snel opgelost moeten worden. Meer dan 1.500 collega’s vertrouwen op jouw expertise. Daarom rekenen wij erop dat jij actief meedenkt over verbeteringen en toepassingen voor nieuwe technologieën. Verder ga je:

 • wereldwijd apparatuur en datacenters verbeteren en onderhouden (allemaal vanuit Rotterdam natuurlijk).
 • problemen opsporen en oplossen met jouw team.
 • het overzicht houden als je ineens meerdere taken op je bordje krijgt.
 • prioriteiten stellen en zo nooit deadlines missen.
 • de support logs ‘up-to-date’ houden.
 • 1 week per maand in de avond en het weekend werken

Een internationale IT-functie vanuit de haven in Rotterdam.
Vanuit ons hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dit te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: “we hebben het mooiste uitzicht van de stad”. Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk al die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

Havenwerkers, maar dan anders.

We werken niet voor niets op de haven. We denken dat het stereotype dat erbij hoort ook wel een beetje op ons van toepassing is: work hard, play hard. En dat we doen wat we zeggen en zeggen wat we doen. Jij sluit aan bij een team van 11 specialisten verdeeld tussen Rotterdam en Reykjavik. Het team bestaat uit 5 directe collega’s, 4 system- en network-administrators, jouw technisch IT-manager en onze IT-director. Samen vormen jullie het digitale hart van ons bedrijf.

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 38.75 uur per week:

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • reiskostenvergoeding.
 • 28 vrije dagen op jaarbasis.
 • eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • een dertiende maand.
 • bedrijfsfitness.

Geen woorden maar daden.

Je bent een vriendelijke teamplayer die altijd aan je eigen ontwikkeling wilt werken. Dat is belangrijk, want je leert elke dag iets nieuws bij Samskip. Zo blijven wij namelijk de beste. Je bent een goede gesprekspartner aan de telefoon en doet soms veel tegelijk. Daarom ben je sterk in het organiseren van je eigen werkzaamheden. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

 • ervaring op een IT-helpdesk, bijvoorbeeld als supportmedewerker of eerstelijns technisch helpdeskmedewerker.
 • ervaring met Windows 10, Office 365, Skype for Business en VMWare.
 • IT-skills: in het bijzonder in support-, onderhoud- en foutendiagnose op afstand.
 • een goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

We hebben je nodig.

We kunnen niet wachten tot je begint en warmen je bureaustoel bij onze helpdesk voor je op. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze fulltime baan via de onderstaande knop.

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 15 03 of stuur een e-mail naar: [email protected]

 

Apply Now