Back to Vacancies

Financieel projectleider

Functieomschrijving

Binnen de afdeling Finance Operations van Samskip neem je strategische projecten onder je hoede. Zo neem je de leiding in de 2 belangrijkste projecten van 2019: de automatisering van Order to Cash en Purchase to Pay. Jouw doel? Het verbeteren en automatiseren van financiële procedures en het ontwikkelen van bedrijfsbrede processen.

Een standaardbaan? Daar doen we niet aan bij Samskip.
Jij bent de financieel projectleider van het project ‘Purchase to Pay’. Door de implementatie van automatische factuurverwerkingen verlaag je de kosten per verwerkte factuur. Ook zorg je voor een betere dienstverlening van het team P2P Finance Operations en je standaardiseert P2P-processen. Je bent betrokken bij de implementatie van My Samskip, ons nieuwe ERP-systeem, waarbij de focus ligt op opbrengstvolledigheid en volledige factuurautomatisering. Je bent de contactpersoon tussen het Purchase to Pay- en Order to Cash-managementteam en IT, waarbij de focus ligt op robotica en automatisering. Je documenteert en presenteert zakelijke vereisten, geeft prioriteit aan systeemwijzigingen in het bedrijf en coördineert de nodige trainingen en tests. Als financieel projectleider:

 • leid je projecten van a tot z. Je definieert reikwijdtes, begrotingsberamingen en risicovermindering.
 • ben je verantwoordelijk voor de projectplanning. Je communiceert mijlpalen en treft voorbereidingen voor updates aan de stuurgroep die het senior management ondersteunt bij het maken van beslissingen.
 • communiceer, onderhandel en beheer je wijzigingen in procedures met externe leveranciers en klanten.
 • evalueer je en doe je aanbevelingen om het projectmanagementproces en de efficiëntie van de organisatie te verbeteren.
 • voer je ook andere taken uit, bijvoorbeeld het onafhankelijk managen van meerdere kleine projecten.

Een internationale functie vanuit de haven in Rotterdam.

Vanuit ons hoofdkantoor van Samskip heb je een internationale impact op onze bedrijfsvoering en vaar je mee op de koers van een van de grootste transportbedrijven van Europa. Over land, zee en via het spoor. Jouw expertise heeft een internationale impact binnen Samskip.

Internationaal? Jazeker. Wij sturen goederen de hele wereld over en om dit te realiseren, zijn er veel mensen nodig. Jouw werk reikt dus veel verder dan alleen onze havenstad en je ziet je werk letterlijk voorbijkomen en ‑gaan vanuit onze kantoorramen. Zoals we zelf graag zeggen: “we hebben het mooiste uitzicht van de stad”. Als bedrijf hebben we duurzaam en milieuvriendelijk vervoer hoog in het vaandel staan en daar pluk jij regelmatig de vruchten van. Wij brengen namelijk veel van die producten naar jouw supermarkt met zo min mogelijk klimaatimpact.

Jouw team in Rotterdam

Work hard, play hard. Die Rotterdamse mentaliteit is zeker op ons van toepassing. En dat we doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Als financieel projectleider val je onder de afdeling Finance en maak je deel uit van het team Finance Operations. Je versterkt een multicultureel team dat gericht is op het verbeteren en automatiseren van financiële procedures en het ontwikkelen van bedrijfsbrede processen waar alle afdelingen bij betrokken zijn.

Op ons kan je rekenen.

Buiten een niet-standaardbaan, het allermooiste uitzicht van Rotterdam en een internationale werkomgeving bieden we op basis van 38.75 uur per week:

 • een salaris dat past bij jouw ervaring en achtergrond.
 • een pensioenregeling.
 • reiskostenvergoeding.
 • een dertiende maand.
 • 28 vrije dagen op jaarbasis.
 • eindeloze mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
 • bedrijfsfitness.

Geen woorden maar daden.

Nauwkeurig, met een kritisch oordeelsvermogen, en resultaatgericht. Dat is wat wij zoeken in jou als onze nieuwe financieel projectleider. Ook heb jij uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden. Daarmee lukt het jou een goede band met stakeholders op te bouwen. Ook heb je het in je een coachende rol op je te nemen. Zo weet jij projectteams op te leiden en de vaardigheden van teamleden te versterken. So far so good? Als je ook het eind van deze checklist haalt, komen we graag met je in contact:

 • MSc-diploma, bijvoorbeeld Bedrijfskunde of Economie.
 • minimaal 2 jaar ervaring met projecten op het gebied van procesverbetering.
 • ervaring met het ontwikkelen van webtechnologieën en softwareplatformen voor optimale bruikbaarheid. Het liefst heb je daarbij ook ervaring met SAP opgedaan.
 • ervaring met het ontwikkelen van interne platforms voor interne processen.
 • projectmanagementvaardigheden, het liefst met Prince II of PMP/PMI.
 • vaardigheden met Excel of business intelligence-tools voor data-analyse.
 • kennis van de bedrijfsprocessen en de beste werkmethoden in Supply Chain, robotica en E-connectiviteitstools.
 • boekhoudkundige kennis van boekingen en facturering van banken.

We hebben je nodig.

We kunnen niet wachten tot je begint en warmen je bureaustoel vast voor je op. Wat jij moet doen? Zorgen dat je voor het eind van de maand reageert op deze fulltime baan via de onderstaande knop.

Heb je nog vragen over de vacature? Je kunt ons bellen via 088 – 400 15 03 of stuur een e-mail naar: [email protected]

 

Apply Now