Back to Vacancies

Transportplanner

Functieomschrijving

Heb jij oog voor het voordelig inplannen en efficiënt coördineren van logistiek? Onze organisatie groeit hard, daarom zoeken wij een nieuwe werknemer voor de functie van Transportplanner bij Samskip.

Als Transportplanner is logistiek voor jou heel logisch

Onze logistiek draait 24/7 en jouw vaardigheden en talent voor plannen zorgen ervoor dat dit zo blijft. Als Transportplanner ben je verantwoordelijk voor twee zaken: het zo kostenefficiënt, betrouwbaar en stipt mogelijk inplannen van transportopdrachten van en naar de haven in Rotterdam, én tegelijkertijd de best mogelijke service aan alle klanten en zakelijke partners van Samskip verlenen. No big deal, toch?

Je stelt verbeteringen voor en implementeert deze processen. Hierbij is het belangrijk dat je een strakke administratie en een geordend rapportagesysteem bijhoudt. Door wekelijks kosten- en efficiëntierapportages op te stellen, weet jij onze service te optimaliseren.

In deze rol bereik je het summum van logistieke planning door het:

 • bijhouden van een nauwkeurig overzicht van het aantal opdrachten en de daarvoor beschikbare transportcapaciteit van trucks, barge transport of treinwagons, uit onze eigen capaciteit of ingehuurd bij derden.
 • identificeren en voorkomen van mogelijke problemen, tekorten of andere redenen die vertragingen of verstoring van de planning veroorzaken.
 • proactief aandragen van oplossingen voor problemen omtrent vooraf gemaakte tariefafspraken en het aanspreken van vervoerders op hun productiviteit.
 • actief informeren van collega’s van Customer Services over wijzigingen in de planning, zodat zij klanten tijdig updates kunnen geven. Klanttevredenheid is immers ontzettend belangrijk.
 • actief contacten van zakelijke partners om input, tips en opmerkingen over onze dienstverlening en services te vergaren.

In principe heb je vaste werkdagen- en tijden van maandag t/m vrijdag tussen 07:30 en 18:30. Binnen deze tijden verschuift je werkdag: de ene keer begin je vroeg en de andere keer laat. Omdat transport nooit stilstaat, kan het voorkomen dat je op andere tijden of in het weekend wordt opgeroepen voor invaldienst of ondersteuning. Flexibiliteit is daarom belangrijk voor deze rol.

Stuur jij onze klanten op tijd in de juiste richting?

Je bent een regelaar die weet hoe je prioriteiten moet stellen. Je voelt je thuis in een hectische logistieke omgeving en presteert goed onder druk. Analytisch inzicht is een must, omdat je potentiële operationele problemen moet kunnen inschatten en snel met een oplossing op de proppen moet komen. Dit vind je heerlijk en je bent daarom gemotiveerd om dagelijks je beste beentje voor te zetten. Je hebt de ambitie om te groeien en ziet deze job niet als ‘zomaar een baan’, maar als het begin van een bloeiende carrière binnen Samskip.

Naast enthousiasme en ijzersterke planning skills, vragen wij ook:

 • Een relevant diploma op mbo+ zoals Logistiek Medewerker, Logistiek Manager of Planner Wegtransport
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een plannende functie of een vergelijkbare logistieke rol
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en geschrift. Als je ook nog Duits spreekt, is dat een pre.
 • Goede communicatieve vaardigheden: je bent constant in contact met klanten en collega’s uit diverse landen, maar ook met externe collega’s en dienstverleners zoals chauffeurs, havenbedrijven, vervoerders en terminalpersoneel
 • Sterke computervaardigheid met een praktische kennis van MS Office en bij voorkeur TMS-systemen

Jouw carrière als Transportplanner

Containers zijn niet het enige wat bij Samskip in beweging blijft: jouw carrière en ontwikkeling staan ook nooit stil. Deze functie is een geweldige kans voor een uitdagende loopbaan bij een groeiend en dynamisch internationaal bedrijf. Wij stimuleren jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling door cursussen en doelgerichte opleidingen via onze online Samskip Academie. Als jij de ambitie en motivatie toont, investeren wij graag in jouw toekomst.

Let’s talk business, je kunt bij ons rekenen op:

 • Een prettig salaris inclusief vakantiegeld, een 13e maand en reiskostenvergoeding
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden die zorgen voor een goede werk-privébalans, waaronder 28 vakantiedagen en een goede pensioenvoorziening
 • Een bruisende, multiculturele werkplek, midden in het hart van de Rotterdamse haven
 • Ergonomische werkruimtes, bedrijfsfitness en tal van teambuildingactiviteiten

Plan jij je nieuwe toekomst samen met Samkip?

Als dit voor jou de start van je nieuwe carrière is, reageer direct! Klik op de ‘Solliciteer’ button, stuur ons je cv en vertel ons in je goed geplande motivatie waarom jij deze rol succesvol gaat invullen.

Over Samskip

Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transportgerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht. Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 633 miljoen euro, 1500 werknemers en kantoren in 24 landen (in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië) is Samskip een van de grootste transportbedrijven binnen Europa.

Apply Now