Back to Vacancies

Supervisor Transport Planning

Functieomschrijving

Optimaliseer onze processen, stimuleer je team en streef naar de beste service voor onze klanten. Ga als leidinggevende aan de slag binnen een internationale transportomgeving, in het hart van de Rotterdamse haven.

Werken in een wereld die letterlijk nooit stilstaat

Elke week plannen onze Transport Planners enkele duizenden transportroutes met behulp van ons multimodale transport, bestaand uit weg-, rail- en binnenvaarttransport. Dit zo kostenefficiënt en betrouwbaar mogelijk, voor onszelf en onze klanten.

Waar ga je werken als Supervisor Transport Planning?

De afdeling Transport Planning is jouw domein: je geeft leiding aan een team van 13 teamleden en hierbij streef je naar optimale productiviteit en efficiëntie. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor onze activiteiten omtrent deur-tot-deurzendingen.

Wat ga je doen?

Jij bent overal van op de hoogte als Supervisor Transport Planning. Door jou krijgen onze klanten de beste oplossing tegen een zo laag mogelijke kostprijs. Dat realiseer je door zorg te dragen voor de uitvoering van orders conform klantwensen, het zijn van een eerste aanspreekpunt bij het oplossen van ad-hoc-vraagstukken, en het realiseren van een optimale en zo efficiënt mogelijke samenwerking binnen het team tussen de verschillende modaliteiten.

Aanvullend ben je verantwoordelijk voor het:

 • samenwerken met andere afdelingen (met name customer service, trade, sales en inkoop) aan projecten voor nieuwe klanten of producten, daarbij fungerend als de transportexpert;
 • monitoren en meten van leveranciersprestaties middels KPI’s en aan de hand hiervan initiatieven ontplooien om deze te verbeteren samen met de leveranciers;
 • implementeren van kostenefficiënte strategieën en het verbeteren van onze serviceprocedures op basis van data-analyse;
 • implementeren en voortdurend verbeteren van software en processen, in samenwerking met projectgroepen en de afdelingen Processen en IT;
 • onderhouden van dagelijks contact met zakelijke partners en leveranciers, waarbij je hen regelmatig bezoekt om processen te verbeteren.

De supervisor die hierin succesvol is? Die omschrijven we graag zo.

Omdat je verantwoordelijk bent voor de prestaties van je team, zoeken we een ervaren teamleider die anderen motiveert en stimuleert. Je begrijpt dat een goede taakverdeling cruciaal is om de beste service te kunnen verlenen en weet in stressvolle, wisselende situaties altijd een eagle-view te behouden. Schakelen is key, zowel in je team als bij klanten. Daarom vinden we het belangrijk dat je communicatief sterk bent, frisse ideeën oppert en met behulp van onze software onze manier van werken weet te optimaliseren.

Dit vul je aan met:

 • Een bachelordiploma in logistiek management
 • Leidinggevende ervaring, bij voorkeur in een logistieke omgeving
 • Interesse in het inzetten van software voor het verbeteren van processen en onze manieren van werken
 •  Vloeiende beheersing van de Nederlandse, Engelse en bij voorkeur ook Duitse taal, i.v.m. onze internationale klanten

Werken bij Samskip betekent je eigen route plannen

Een loopbaan in transport planning is stimulerend en uitdagend, en laat je naar huis gaan met energie. Je neemt deel aan nieuwe inland transportprojecten, breidt je kennis en netwerk uit, en ontwikkelt jezelf op professioneel én persoonlijk vlak. Je kunt eigenlijk gewoon je eigen route plannen, omdat je veel verantwoordelijkheid krijgt, zelfstandig je rol invult en de kans krijgt om je carrière horizontaal, verticaal en internationaal te verbreden.

Hoe dat er qua voorwaarden uitziet?

 • Werken met de nieuwste software en systemen in de logistieke branche
 • Uiteenlopende projecten, internationale klanten en een multicultureel team
 • De kans om op tactisch niveau bezig te zijn
 • Een marktconform salaris inclusief vakantiegeld en een 13e maand
 • Diverse cursussen en trainingen via onze online Samskip Academy
 • Aanvullende voorwaarden, waaronder 28 vakantiedagen, een pensioenvoorziening, ergonomische werkruimtes, teambuildingsactiviteiten en bedrijfsfitness

Leid jij ons over nieuwe wegen en weet jij ons team te motiveren?

Wij zijn benieuwd naar jouw visie op ons werk: upload je cv inclusief motivatie via de ‘Apply’ button.

Over Samskip

Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transport gerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht. Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 633 miljoen euro, 1500 werknemers en kantoren in 24 landen (in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië) is Samskip een van de grootste transportbedrijven binnen Europa.

Apply Now